blog-test-3

Schoenen inlopen, tips om binnen no-time op wolkjes te lopen

Duurzame materialen

De reden waarom sommige schoenen niet direct lekker zitten, heeft te maken met het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Een goede schoen is gemaakt van stevige en duurzame materialen, zoals leer. Leer wordt echter mooier en soepeler naarmate het meer wordt gedragen. Leer heeft de bijzondere eigenschap zich naar je voet te vormen. Gun jezelf dus wat tijd en laat de schoen ‘wennen’ aan jouw voeten. Zodra het leer soepeler wordt, zal het als een sok om je voeten vallen en perfect zitten!

Bouw het langzaam op

Misschien wel de belangrijkste tip: bouw het dragen van je nieuwe schoenen langzaam op. Ga niet direct een hele dag op pad op je nieuwe schoenen, maar begin met een uurtje binnenshuis of tijdens het boodschappen doen. Gaat dat goed, hou het dan wat langer vol. Door er steeds een uurtje bij te pakken, kunnen je voeten langzaam wennen aan de schoenen (en de schoenen aan jouw voeten, natuurlijk). Ga net zo lang door totdat je de schoenen pijnloos een hele dag kunt dragen.

Trek je nieuwe schoenen aan voor de tv

Door  lichaamswarmte je schoenen soepeler te maken. Trek een paar dikke sokken aan in je nieuwe schoenen en als je een avondje op de bank zit gaan je voeten wat uitzetten en rekt het leer een beetje uit zonder dat je ze echt uitloopt.

Je schoenen föhnen

Naast vocht helpt ook warmte je schoenen soepeler te maken. Trek een paar dikke sokken aan in je nieuwe schoenen en föhn vervolgens je schoenen op de plekken waar ze knellen. Door de warmte zet de schoen een beetje uit, précies op de plekken waar het zeer doet. Zorg ervoor dat je na het föhnen de schoenen nog een tijdje aanhoudt totdat het leer of de stof is afgekoeld. 

Extra zorg

Mochten deze tips voor jou geen wonderen verrichten, ga dan eens langs bij een schoenmaker. Een schoenmaker heeft professionele methoden om je schoenen op te rekken en knelpunten te verwijderen. Wees in de tussentijd voorbereid en neem altijd blarenpleisters.